Flyr sportsfly på Kjeller flyplass

Fra Nasjonalbibliotekets arkiv kommer denne historiske radioreportasjen. NRK´s Guttetime «Vi besøker flyfabrikken på Kjeller». Opptaket er produsert 30. mai 1939 og ble kringkastet dagen etter den 31.

Kjeller flyplass ble anlagt bare 9 år etter verdens første motoriserte flyvning. (Strekningen på denne flyturen var kortere enn cargorommet på en Boeng 747)  Reguleringsplanen for Kjeller ble vedatt på bare 4 dager. Med andre ord var Kjeller raskt på banen med sikte rettet inn på fremtiden. I dag er Kjeller en av verdens eldste fremdeles operative flyplasser, antakelig den nest eldste. På flyplassen ble det tidlig startet flyproduksjon. I dag i ferd med å ruste seg til å vedlikeholde, serve og reparere verdens mest moderne fly, F35 som fremdeles ikke er kommet i drift. Det kaller man et solid feste og komplett plass i historien, samtidig med et godt grep langt inn i fremtiden. Unikt!

Lytt på radioreportasjen her: Vi besøker flyfabrikken på Kjeller

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *