Flyr sportsfly på Kjeller flyplass

Kjeller Sportsflyklubb har som formål å skape aktiviteter, hygge og kunnskapsutvikling innen felles flyinteresse. Vi jobber for å skape aktiviteter som felles flyturer, flytreff og kurs med forskjellige temaer. Sommeren 2015  og våren 2017 kjøpte vi egne klubbfly som benyttes til skoling og som ellers står til disposisjon for klubbens medlemmer.

  • Samvær
  • Profesjonalitet ”Good Airmanship”
  • Sikkerhet

Hva må jeg gjøre for å kunne fly sportsfly selv, og hva koster det?
_

1. Meld deg inn i NLF og Kjeller Sportsflyklubb!

Først melder du deg inn i Norges Luftsportforbund  se link. (Se prislisten)
Velg: «Gå direkte til innmeldingsskjema» – «Kjeller Sportsflyklubb» – Velg medlemstype avhengig av alder.
Følg oss også på Facebook: Kjeller Sportsflyklubb og  Medlem Kjeller Sportsflyklubb

2. Meld deg på teorikurs!

Kjeller Sportsflyklubb kjører komplett teorikurs for sportsfly hver høst (med forbehold). Dette er et modulbasert kurs som går over 12 kvelder og omfatter 8 fag. Vi anbefaler at du melder deg på hele kurset. Mister du noen kvelder eller fag, kan du uten mer kostnader ta dette på de påfølgende kursene. Vi setter eventuelt opp ekstra fagkvelder om behovet er stort. Kjeller Sportsflyklubb legger stor vekt på sikkerhet, og våre kurs er fordelt over mange kvelder slik at våre elever skal få kunnskapene grundig innlært. Vi tilbyr også kostnadsfri deltagelse på alle senere kurs eller moduler når du har gjennomført kurset hos oss! Dette er en viktig repetisjon du ikke skal undervurdere, og en fin anledning til å bli kjent med flere av klubbens medlemmer.
.
Pris:  Pakken for hele kurset koster kr. 4.000,- + bøker ca. kr. 2.000,-
Enkeltmoduler /fag koster 500,- per stk.
Studenter får 25 % rabatt på kurset /moduler (*).
Medlemmer av Oslo Flyveklubb eller Nedre Romerike Flyklubb får 25 % rabatt (*).
(* Det gis ikke ulike kombinasjoner av rabatter om du klassifiserer for flere)

3. Skoling på klubbens fly!

Vi har to flotte moderne WT-9 Dynamic som vi lærer deg å fly med. Du kan starte skoling på disse før, under eller etter teoriundervisningen. Forutsetningen er bare at du har bestått hele teorikurset før du flyr solo (alene). Utdanningen følger et skoleprogram som instruktøren tar deg igjennom. Før du starter skoling må du utvide ditt medlemskap til elevbevis hos NLF.
.
Antall timer og timepris varierer litt etter behov og dine ønsker. Har du tilknytning til Kjeller og ser for deg at du ønsker å fortsette å fly vårt klubbfly, kan det lønne seg å kjøpe seg inn som andelseier. En andel koster 25.000, men dette er ikke noe du må gjøre. Andelseiere kan leie flyet til kr. 900,- per time, mens øvrige betaler kr. 1100,-. (Klubben har som mål, å kjøpe tilbake andelene over tid. Du beholder rettighetene dine, men klubben bestemmer selv når dette skjer. Så over tid kan dette være lønnsomt.) Prisen inkluderer forsikring, slitasje, bensin, osv. Det er kun flytiden du betaler for. Instruktørene tar kr. 300,- per time. Det betyr at under skoleperioden med instruktør ombord betaler du kr. 1100*/1400 per time, og 900*/1100 når du flyr som fartøysjef. Skoleflyging og andelseiere har prioritet på bruk av flyene. Samtidig er det alles ønske at vi holder flyene mest mulig i luften.
(* Pris for andelshavere)
.
Flytid betales løpende til klubbens konto, og informasjon om dette får du av instruktøren din.
.
Hvor mange timer du trenger til fullt sportsflybevis er individuelt, men du må minimum ha 25 timer. Vi anbefaler at man estimerer 30-40 timer. Det betyr at flygingen kommer på ca. kr. 40 – 50 000.

10339774_10155692878850347_3293416952565159407_n

Får jeg beskjed når det er ledige timer?

Vi har en ordning med MyWebLog der du kan se når instruktørene har satt opp skoleflyging. Snakk med din instruktør om dette.

Vi har flere instruktører, og det er viktig at du er ”proaktiv” for å finne tidspunkt som passer. Husk at vi gjør dette fordi vi synes det er gøy, ikke pga. økonomi. Overskuddet i klubben går til klubbens medlemmer i form av billigere leie, flere fly og faglig og sosial aktivitet.

Totalprisen for å bli fartøysjef og pilot må du beregne til ca kr. 45 – 55 000,- som inkluderer flere flytimer og teorikurs.

Hvor lang tid dette vil ta er mye opp til deg selv. Om du tar alt på noen måneder eller to år er opp til deg. Ut fra erfaring og sikkerhet anbefaler vi 9-18 måneder, slik at du også får erfaring med årstidene.

.
Mvh
Petter A. Gustavsen
Skolesjef – Kjeller Sportsflyklubb

.

Bli med og gjør en forskjell!

Du er ENKELT med på å bestemme: Om vi kan kjøpe et fly til! Redusere timeprisen på dagens fly! Ha flere og bedre arrangementer for våre medlemmer!

Bli medlem eller støttemedlem!

Dette er den enkle måten du kan støtte klubben vår på! Da får du også bli med på våre klubbkvelder med sosialt og faglig innhold. Du trenger ikke fly for å være medlem, men det er en fordel at du liker det. Vi kommer til å kjøre kvelder med introduksjonsturer til kostpris for våre medlemmer, og du kan være med og fly! Klubbmedlemskapet koster kr. 300,- (Er du alt medlem av NLF, kan du bli støttemedlem).

Verv en venn!

.
Kjeller Sportsflyklubb som grasrotmottaker hos Norsk Tipping!

Du kan velge Kjeller Sportsflyklubb som din grasrotmottaker. Det gjør at klubben får 7 prosent* av din spillerinnsats. Det vil si at dersom du spiller Lotto for 100 kroner, går 7 kroner til Kjeller Sportsflyklubb. Dette uten at det går utover din innsats, premie eller vinnersjanser.

www.norsk-tipping.no/grasrotandelen

Send SMS: «Grasrotandelen 997440714” til 60000 (tjenesten er gratis).

.

Spiller du ikke selv? Kanskje kjenner du noen som spiller? Dette er en kjempemulighet som kan gjøre en stor forskjell for sportsflyklubben vår!

<- Ta med kortet til din spillekommisjonær.

 .

Her kan du følge med og se hva grasrotandelen kan gjøre for vår klubb!

https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen#search=997440714

.

.

.

.