Flyr mikrofly på Kjeller flyplass

Det har kommet inn klager på flystøy fra Aurskog-Høland kommune til Kjeller Flyplass v/KAS. Dette gjelder særlig områdene øst for Øyeren. Det kan derfor når det skal flys airworks og nødlandingstreninger være fornuftig å veksle litt på områdene dette gjøres i.
Alternative områder kan være over Bunnefjorden, Tyrifjorden samt områdene nord og nordøst for Maarud/Skarnes.
Hovedhensikten er å spre støybelastningen vår slik at det ikke oppfattes av enkelte 
at vi «alltid flyr over deres hus».

One Response to Henstilling om å spre flyging pga støyplager.

  • Vi som bor på Nordstrand og Bekkelaget plages av mye støy fra flyene som kommer fra Kjeller. Jeg antar at det er gamle krigsfly som noen synes det er morsomt å drive flyakrobatikk med. Motoren i disse flyene er ekstremt støyende, og det høres ut som vi blir utsatt for flyangrep når de holder på. Er det virkelig nødvendig å fly over dette området som er så tett befolket, og som plager så mange mennesker? I dag, 17. juni, var et av disse flyene i aktivitet over hustakene våre fra klokken 8 om morgenen! Dette er et rent tidsfordriv for dem som holder på og har ingen nytteverdi for noen, derimot er det en betydelig plage for mange mennesker og dessuten til skade for miljøet. Hvis noen absolutt skal tillates å holde på med denne aktiviteten, så burde den foregå i områder med liten eller ingen bebyggelse, slik at den plager så få som mulig. Jeg håper virkelig dere kan bidra til å begrense denne forferdelige støyplagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner
Antall abonnenter
    97
Kategori innlegg
Bruker