Turer og reisemål

film sommertur til tyskland 2014

Kristian Fahlstrøm og Espen Grønstad fløy LN-YZA til Tyskland sommeren 2014

Les resten av denne oppføringen »

Leif Alnes har sendt oss denne videoen

Youtube video

Flyging kan gi fantastiske opplevelser. Les Håvard Mælums fortelling fra Lofot-tur i sommer

Berit og jeg har snakket om en Lofot-tur i flere år nå, og endelig; lørdag 11.august «kastet vi loss» fra Gjerstad/Skarnes til Årø/Molde i første omgang. Etter drøyt 2 timer i nydelig vær kunne vi fortøye Sirius`en LN-YVZ med hyggelig hjelp fra en Avinor-ansatt. Leiebilen sto klar, og etter en time ankom vi Averøy og Berit`s hjemsted via den spektakulære Atlanterhavsveien. Etter 2 dager med familiehygge i varmt sommervær dro vi påfølgende mandag formiddag til Molde igjen for å fly videre til Bodø.
Nå var det lavt skydekke pga. havluft, høytrykk og vindstille. Etter et par timers venting, da vi bl.a. fikk god kontakt med et Sea King-mannskap, var det blitt 1000 ft skydekke og god horisontalsikt.

Les resten av denne oppføringen »

Luftsportsuka 2012 på Starmoen vel gjennomført!

En ny tradisjon er blitt startet, «Luftsportsuka»! På grunn av litt usikre værprognoser ble besøket på fradag gjort med bil. Prognosene slo feil, og det var et flott flyvær når jeg ankom Starmoen på ettermiddagen. De fleste aktivitetene var avsluttet for dagen, men grillen var godt igang med god mat og stor avsetning. Sammen med mye god mat og godt drikke, kunne jeg møte mange gamle og ikke minst gjøre nye bekjentskaper. Det var tydelig at dette var et kjærkomment tiltak hvor man kunne møtes rundt felles interesser, og ikke minst kunne introdusere de forskjellige luftsportsaktivitetene seg imellom, og for nye «rekrutter».

Dette var bra! Håper virkelig dette blir en fast tradisjon som bidrar til å sveise miljøet, og øke rekrutteringen.

Lørdag ble turen gjort med Storm’en, men en dårlig vane jeg har lagt meg til, er å glemme fotoapparatet når jeg reiser på tur, så det blir bare et par mobilbilder denne gangen. (også)

Se også video fra torsdagen her: Video

Klubbkveld: «På langtur i fortelling og bilder med Hans Petter Fure» Tirsdag 31. januar kl 18.30

Kjeller Sportsflyklubb i sammarbeid med Oslo Flyveklubb ønsker velkommen til en hyggelig kveld i Oslo Flyveklubbs lokaler på Kjeller tirsdag 31. januar kl. 18.30

Her vil Hans Petter Fure fortelle fra noen av sine mange turer nedover i Europa med Cub og Birddog, enkle flyvemaskiner som cruiser av sted langsomt og lavt. Temaet vil være hvordan finne reisemål, planlegge og gjennomføre turen. Det hele ledsages av bilder tatt  bla. fra en tur-retur Sveits med mange mellomlandiger, og besøk på noen flystevner. Kanskje får du inspirasjon til å strekke rekkevidden litt lenger i planleggingen av din neste tur. Møt opp, bli inspirert og kjent med andre på Kjeller.

Hans Petter i Birddog på vei til Fyresdal i formasjon med LN-YLK

Odd-Tore inviterer til to fly-in helgen 15. og 16. Oktober

Lørdag 15. inviterer han til felles tur til Nesinge/Strømstad og søndag 16. til «Vaffel-in» på Sande.

Se invitasjonen her.

Odd-Tore kan treffes på mobil: 93222384

Land Flyklubb inviterer til Fly-In 3. september

Link til invitasjon: fly-in 2011-invitasjon

Åpen dag /Fly- in hos Trysil Flyklubb på Trysil flyplass ENTS . lørdag 3.september2011.

Vi har mottatt nedenstående hyggelige epost fra Helge Engernes i TFK. En invitasjon til åpen dag/fly-in er alltid positivt. Kanskje noen kan ta et initiativ og samle noen til en felles fly-out denne dagen?

Vi gjør et nytt forsøk!
To år på rad har våre åpne dager blitt lukket av regn og IFR-forhold- vi håper på bedre forhold lørdag 3.september i år.

Vi ønsker alle velkomne flyveien til Trysil!
ENTS ligger fint til og er fri for landingsavgifter og kontrollert luftrom.
Husk bare å sjekke baneforhold ved tvil.
På flydagen byr vi på kaffe.

Nærmere opplysninger om ENTS finner du på adressen under.
Hjertelig velkommen til Trysil og vår flydag!

for TFK Helge Engernes (sekretær)

Unge ørner på Starmoen

I dag gikk turen til Starmoen – Elverum med LN-SAI og LN-YLK. Første stopp, NRF’s klubbhus hvor Geir Gjelten var initiativtaker og vaffelpressesjef. Det smakte, og ga en fin start på en turdag. En mellomlanding på Maarud hører med. Her klargjorde Håvard Mælum en TL 3000 Sirius for en tur til fabrikken i Tsjekkia for oppgradering av nesehjul, og en alltid hyggelig Magne, som ga oss en liten omvisning i hangaren. Når vi kom frem til Starmoen møtte vi ca 45 deltagere og funksjonærer. Alle så ut til å storkose seg i det fine været med mange aktiviteter. Se bildene nedenfor.

Geir var flink med vaffelpressa

Hyggelig ettermiddagstur til Landfall

Det er de kveldene hvor «alt stemmer», fine fly, godt flyvær, hyggelig selskap, og et trivelig sted og lande. I kveld, 2. august kl. 20.00 gikk turen til Landfall via Maarud. Nedenfor følger noen bilder.

Her står LN-YLK og LN-RAR, sammen med LN-SAI en ekte "Warbird" som var med på D-dagen i Normandie